20.6.2016

Alanya - Oban rannalla ja hotellin altaalla

Uitiin reissullamme joka päivä, kahtena päivänä hotellin vieressä olevalla Oban rannalla ja kaikkina päivinä hotellin altailla.

Oban ranta on tosi iso ja siinä meressä käy kokoaika sen verran aaltoja, että lippusalossa on kokoaika keltainen lippu. Aallot kuitenkin tuo rantaan päin ja lapsi kelluu aaltojen päällä hyvin kellukkeiden kanssa ja tietysti pidettiin myös kokoaika kiinni, joten varaa ei ollut.
Ranta myös syveni oikein maltillisesti.
Hiekka oli pehmoista ja kuumaa! Rantakengät oli siis ihan välttämättömät kaikkialla muualla, paitsi siinä rantaviivalla, mitä vesi oli viilentänyt.


Hotellilla allas alueita oli kolme: yhdessä oli vesiliukumäkiä sekä pienille oma matala allas pienellä liukumäellä, ´´silent pool`` jossa ei ollut aktiviteettiä eikä musiikkia, sekä suosituin allas alue, jossa myös matala 35cm syvä lasten allas sekä isompi allas.

Allas alueilla sekä rannalla Kevinillä oli kokoaika käsikellukkeet, ettei tarvinut olla ylivarovainen siitä, jos luiskahtaakin veteen.

Ekoina päivinä Kevin oli vain pikkualtaalla ja siihenkin halusi minut tai Rasen mukaan, mutta äkkiä huomasi, että ei vanhempia siinä mihinkään tarvi ja viiletti siellä hyvin itsekseen.

Sitten hän halusikin isoon altaaseen. Sielläkin alkuun halusi olla äidin tai isin kanssa, mutta pian oppi miten päätä pitää pidellä ettei mene  suuhun vettä. Sen oivalluksen jälkeen hän halusi muiden lasten tavoin hyppiä reunalta veteen niin, että joku otti kiinni.Loppujen lopuksi luotto ja taito kasvoi niin paljon, että meitä ei tarvittu mihinkään, hän ui kellukkeiden kanssa itse isossakin altaassa ja loikki itsekseen vähän väliä reunalta veteen. Oppipahan myöskin sukeltamaan vetämättä vettä keuhkoihinsa!
Tietysti me kokoaika katsottiin ja oltiin valmiina syöksymään veteen, jos joku hätä tulisi.
Yritin myös opettaa uimaan ilman kellukkeita, mutta siihen hän ei ollut vielä valmis. Täytyy nyt alkaa käydä uimahalleissakin, kun hän noin kovin on innostunut uimisesta, niin ei varmasti mene kauaa että oppisi ilman kellukkeitakin uimaan!

Kysynkin tähän loppuun: minkä ikäisenä teidän lapset on oppinut uimaan täysin itsenäisesti ILMAN kellukkeita? Kuinka kauan harjoittelitte? JA onko jotain hyviä opetus kikkoja?

2 kommenttia:

 1. Anonyymi20.6.16

  Meillä tapahtui uimaan oppiminen niin, että itse kun olin pieni kävimme paljon uimassa uimahallissa. Kerran isä sanoi vain että oho nää kellukkeet on puhenneet matkalla. Ei siinä sitte muuta ku veteen vanhempien avustamana ja äkkiä se uimataito tulikin. Siitä urkeni liki 10vuoden kilpauinti ura.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa että se kävi helposti :D
   Kevin ei oikein tunnu luottavan vielä veteen ollenkaan ilman kellukkeita, vaikka hänestä pitää kiinni..

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥