5.6.2016

Mitä halutaan nähdä/kokea Alanyan matkalla?

Kuten olen jo kertonutkin, ollaan mietitty valmiiksi mitä kaikkea haluttaisiin nähdä ja kokea tulevalla Alanyan reissullamme. Laitan tähänkin listauksen, jotta voitte kertoa omia kokemuksia ja vinkkejä!
Ja tietty lisää ehdotuksia missä kannattaisi käydä!

• satamasta saa kuulemma ostettua päivänkestävän veneretken, joka vie tutustumaan erilaisiin luoliin (merirosvoluola, rakastavaisten luola ja fosforiluola) ja josta on mahdollista päästä myös sukeltelemaan

• Damlatas-tippukiviluola on ilmeisesti hyvä nähtävyys. Erilaisia luolia kuitenkin halutaan kierrellä!
Tämä luola sijaitsee Kleopatra rannan läheisyydessä, joten siinäpä tulisi hyvin rantapäivä ja yksi nähtävyys samalla kertaa.

• Dim-joki, Dimcay vesiputous ja Dim tippukiviluola on myös koettava. Sinne kuulemma paras mennä itsekseen bussilla?
Olen lukenut jostain, että tuon joen vartta pitkin kun kävelee, on upeat maisemat ja matkalla olisi joku kelluva ravintolakin! Dim-tippukiviluola taas kuulemma maailman kolmanneksi pisin tippukiviluola, joka sijaitsee vuorilla, Dim-joen suistolla.
Sinne vaan ei voida ottaa rattaita mukaan, koska siellä on jotain pitkiä portaita mitä mennään  ylös alas. Kevin saa siis tulla repparissa jos ei jaksa kävellä.


• Kale kukkula/linnoitus, ja sinne kuulemma kannattaa mennä auringonlaskun aikaan niin on upeimmat maisemat.

• lisäksi kiehtoisi Manavgatin putoukset, mutta sinne on vähän pidempi matka, joten saa nähdä lähdetäänkö.

• Alanya Aquapark käydään varmaan myös testaamassa.

• ja sitten tietty tsekkaillaan rantoja! ja kävellään muutenvaan ympäriinsä tutkimassa paikkoja.
Ostoksille suunnataan Kleopatran/oban suuntaan, koska siellä on kuulemma varsinkin hyviä vaatekauppoja.

• Jostain luin myös kameleista, mutta en ihan saanut selville, että missä niitä sitten olisi. Täytyy kysyä asiasta matkaoppailta.

Onko teillä muita suosituksia?

Me mietittiin myös jeeppisafaria, mutta se on lukemani perusteella hippasen liian rajua menoa pienen lapsen kanssa. Myös rotkovaellus olisi kiva, mutta taitaa sekin jäädä tällä kertaa.

Matkaan on enään kolme päivää, yritän saada jonkunlaisen matkaan lähtö fiilis -postauksen vielä aikasiksi huomenna tai tiistaina ja seuraavaksi palailen asiaan sitten matkan jälkeen, ison kuva läjän kanssa!
Ajattelin itse, että matkan jälkeen mahd.pian kirjoitan sellaisen ns. pintaraapaisu postauksen viikostamme ja sen jälkeen pikkuhiljaa postauksia matkan kohokohdista (hotellista, ja tässäkin luetelluista paikoista). Miltä kuullostaisi? Omasta mielestä ehkä selkeämpi niin, kuin että tunkisi kaiken yhteen postaukseen tai että tekisi sellaisella ´´päivä 1```´´päivä 2`` jne. tyylillä.

On kyllä kiva lähteä, kun tietää, ettei tarvi jättää kotia tyhjilleen, kissoilla on hyvät oltavat eikä varmaan kukatkaan kuole! Olen kyllä hurjan kiitollinen auttavista ystävistä!

3 kommenttia:

  1. Anonyymi5.6.16

    Maanantaina on obassa vaatemarkkinat, sinne kannattaa mennä!

    VastaaPoista
  2. Tippukivi luola on kans näkemisen arvoinen ja sit jos pääse niihin pienempiin kyliin tutustumaan ja kaikki markkinat yms :) Kivaa reissua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥