21.6.2016

Puutarha parvekkeella viikko 11

Olipa hauska tsekata kasvatit viikon lomailun jälkeen, kaikki oli kasvanut hurjasti, tai ehkä ne olikin kasvaneet normaalitahtiin, mutta sen vain huomasi selkeämmin, kun niitä ei ollut päivittäin nähnyt.
Tämä postaus piti tehdä viikonloppuna, mutta unohtui..

Mansikoiden tila näytti kyllä edelleen samalle, kuin ennen lähtöä. On ollut liian kylmää uusille siemenille lähteä kasvuun, ja vanhat taimenetkaan ei ole kasvanut, mutta elossa ovat!

Seitsemän viikkoinen Maissi näyttää jo vähän kärsivälle, mutta kaippa sekin elossa vielä on..

Kärsinyt tomaatin taimi on yhä kasvu stopissa, saa nähdä lähteekö se enään kasvamaan ollenkaan vai kuoleeko se. Toinen 7 viikkoinen tomaatin taimi oli ottanut kunnon kasvu spurtin meidän poissaollessa!


Pinaatti oli reissun aikana kasvanut jo liikaakin, siihen nimittäin on tullut kukkia joka tarkoittaa sitä, että sitä ei oikein voi enää syödä, kun lehdistä on tullut kitkeriä.


Ruohosipulitkin oli kasvanut, täytyy taas ottaa salaatin sekaan!Tilli oli myös ottanut kunnon spurtin ja kasvattanut kukkia, sitä olisi pitänyt vähän latvoa, katsotaan jos tilanteen saisi vielä pelastettua. Siitä oli pikkasen vaikea saada yksittöistä kuvaa... Joten laitetaan tähän väliin tuo koko alueen kuva, tilli siis oikealla ylähäällä.

Persiljat myös tosi isoja, oletan, että niitä voi yhä syödä.Kahdeksan viikkoiset malopit on kasvanut myös, saa nähdä tuleeko kukat ajoissa, niiden kun pitäisi kukkia heinä-lokakuussa. Toiseen Maloppi ruukkuun oli tupsahtanut vielä kaksi uutta taimentakin..Toinen Malvikki on säillynyt aluista asti, eli on nyt 11 viikkoinen taimi ja toinen on 7viikkoinen. Niihinkin pitäisi kukkia tulla heinä-lokakuussa.
Päivänsinet kiipeilee kovaa vauhtia ja niitä saa olla kokoaika kieputtelemassa lisää, että ne saa menemään siellä missä haluan, muuten ne kietoutuu mm. toisiinsa. Päivänsinen kukkimisaika on kesä-syyskuu, joten siihen voi kait alkaa pikkuhiljaa odottelemaan kukkia, vähän luulen, että kunhan tulisi taas aurinkoa ja lämpöä niin sitten tulee!
Kranssit on myös rehevänä ja hyvä vointisina. Senkin kukkimisaika on kesä-syyskuu.Orvokkien ja Petunian taimet on nyt neli viikkoiset ja uusiakin taimia on tullut Orvokkiruukkuun, kun viimeksi päivitin niin oli vain yksi taimi. Petuniaa kasvaa yhä yksi taimi.
petunia

orvokki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥