15.7.2016

Puutarha viikko 15

Ei oikein enää jaksa pysyä mukana mikä viikko menossa, kun on jäänyt välistä niin monta..
Päätin kuitenkin tehdä tämän vielä, koska on tullut onnistumisia kasvatusten kanssa.

Mansikat nyt ei kyllä edelleenkään näytä yhtään erilaiselta ja alan vähän epäillä, että niistä ei kyllä satoa saadakkaan. Uudet mansikoiden siemenet eivät ole lähteneet edes kasvamaan. Ne kaipaavat varjoa, jota ei meidän parvekkeella oikein ole. Lisäksi ne tarvitsisi sellaisen loivan maan, josta ylimääräinen vesi valuisi, sekään ei tuossa ruukussa toteudu.

Tomaateista yksi taimi on kasvanut todella hyvin ja uskallan toivoa, että siitä saadaan vielä syksymmällä satoakin! Yksi hyvin alkuun lähtenyt taimi jähmetti kasvunsa, kun silloin viikkoja sitten tallasin sen päälle. Jännä, että se ei ole kuollut, mutta ei mihinkään kasvakkaan..
Iso taimi on nyt siis 11viikkoinen ja tuo kasvunsa pysäyttänyt on 12-13viikkoinen.


Pinaatit ja tillit teki jo satonsa ja koska me ei niitä oikeastaan edes käytetä, niin en laittanut niitä missään vaiheessa lisää kasvamaan ja nyt kun niiden aika oli jo ohi, kaivoin kukkivat varret pois.
Tilalle laitoin ihan testimielessä kaksi viikkoa sitten hernettä. Ja ne onkin jo ihan hyvin kasvanut, lähtivät vieläpä tosi nopsaa kasvamaan!

Persiljat ja Ruohosipulit on vielä syötäviä ja ovatkin oikein rehevänä. Ruohosipulia käytetäänkin eniten, joten laitoin sitäkin kaksi viikkoa sitten vielä lisää kasvamaan.


12 viikkoiset Malopit kasvaa vaan pituutta, kukkia ei näy, vaikka pitäisi kyllä!
Sen sijaan 15viikkoinen ja 11 viikkoinen Malvikit on molemmat tehnyt jo kukkia ja voi että ovatkin nättejä!

Malvikit 11vk

malvikki 15vk

Päivänsini jatkaa kiipeilyään ja sitä on saanut kieputella telineissä eestaas, kukkia ei vielä näy, mutta luulen, että ei tarvi kuin useamman aurinkoisen ja lämpösen päivän niin tulee!
Kranssi on myös tuuhea ja yllättävän korkea pensas kranssiksi ja se on tehnyt jo yhteensä neljät oranssit kukat.

Uusista kukista Petunian siemenet ei sitten lähtenyt kasvuun, mutta Orvokilla on pieniä 8viikkoisia taimia. En kyllä jaksa uskoa, että se ehtisi kukkia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥