21.8.2016

Ensimmäinen lapsivapaa viikonloppu

Mulla ei ole ollut koko vähä reilun neljän vuoden aikana ainuttakaan lapsivapaata viikonloppua, olen ollut Kevinistä erossa korkeintaan vuorokauden.
Tätä viikonloppua odotin tietenkin hyvin jännittynein mutta myös erittäin malttamattomin mielin.
Ei minua Kevinin pärjääminen jännittänyt, menihän hän äidilleni, joka häntä on ennenkin hoitanut. Minua jännitti oma ikävä ja tyhjyyden tunne.

Kuitenkin olin todellakin tämän tarpeessa. Eron jälkeen kaikki on ollut kovin kuormittavaa, raskaampaa tietenkin, stressiä on ollut paljon ja tottakai samaan saumaan alkoi viittoma opetukset, Kevinin leikkaus varmistui, päiväkodin alku kesäloman jäljiltä, omien töiden aloitus, pyöräkin hajosi...
Ja sitten kaikki erosta koitunut hoidettava kuten lastenvalvojan varaaminen, vuokrasopparit, sähkö, vakuutukset, pankki asiat, päivähoitomaksut, kela...
Ja kun ei tuo itse lapsikaan ole ihan helpoimmasta päästä. Ja nyt kaikki on vaan hoidettava oikeasti yksin. Toinen, joka ennen oli jakamassa arjen, porskuttaa jossain onnellisesti omaa elämäänsä.

Olen ollut aika hemmetin väsynyt, jos suoraan puhutaan. silmäpussit kasvaa päiväpäivältä ja jokaisen päivän porskutan läpi ajatellen, että kyllä tämän on pakko helpottua vielä joskus, tämäkin päivä on erävoitto.
Erosta asti olen ajatellut vain selviytymistä eteenpäin, sysännyt tunteetkin jonnekkin. Tämän vapaa viikonlopun kynnyksellä itkin ensimmäistä kertaa. Itkin, kunnes nukahdin.
Ja aamulla taas väkisin sängystä ylös.

Onneksi mulla on äiti joka auttaa vaikka kaukana onkin, mummi jolle voi soittaa vaikka jokapäivä ja kysyä neuvoja erinäisiin asioihin sekä tietenkin ihan mahtavia ystäviä, joita ilman en ehkä olisikaan jaksanut ♥

Nyt ehkä vähän eksyttiin aiheesta, mutta kaikille nyt varmaan tuli selväksi, että tämä viikonloppu oli todella tarpeen.

Äiti ja pojan kummi miehensä kanssa haki Kevinin perjantaina viideltä.
Tein itse viikon ylitöitä ja otin lyhärit perjantaille, joten oltiin kotona ennen kolmea ja kerittiin hyvin syödä ja jutella tarhapäivän jutut ja tuleva viikonloppu ennen heippoja.
Poika lähti innoissaan mummin matkaan.

Kevinin viikonloppu oli mennyt oikein hyvin. Oli kuulemma ollut oikein kiltti ja höpötellyt paljon juttuja. Olivat saunoneet, syöneet makkaraa, ajaneet nurmikkoa ja käyneet jossain pienessä tapahtumassa metsässä.


Itsellänikin meni oikein hyvin ja viikonloppu menikin todella nopsaa!
Perjantaina pitkästä aikaa viihteelle ja se venyikin aamu viiteen...
Lauantai meni aika lailla heikossa hapessa, mutta kykenin sentään kavereilla käymään.
Kyllä sitä osasi siitäkin nauttia hurjasti, että ei tarvinut kytätä kelloa ja sai lahnailla niin pitkään kun huvitti, kun kukaan ei kaivannut minua kotiin. Lähdinkin sitten vasta puoli ysin aikaan illalla. Kun normaalisti siinä olisi yksi riiviö mukana roikkumassa ja kotiin olisi lähdettävä viimeistään seiskalta.
Tämä päivä meni pyykkiä pesten, ruokaa tehden ja rehellisesti ihan vaan sohvalla maaten, tekemättä yhtikäs mitään!
Kolmelta sitten lähdin kaverin kanssa ajamaan Kouvolaan hakemaan poikaa kotiin. Jouduttiin lähteä niin aikaisin, koska matka yhteen suuntaan kestää 1½-2tuntia.
En viitsinyt yksin lähteä, koska mulla on ongelmia väsymyksen kanssa, joten auttaa vähän, että on joku jonka kanssa jutella ajaessa ja jos väsymys olisi mennyt ihan mahdottomaksi olisin voinut pyytää kaveria ajamaan loppuun.

Oli ihanaa nähdä rakas ja halia ♥
Juotiin kahvit ja lähdettiin ajamaan takaisin kotiin.
Tuolla se pieni nuhanenä tuhisee jo unten mailla ja toivon, että itsekin pääsen ajoissa nukkumaan, niin jaksaa taas startata uuden viikon!

Kyllä aijon pyytää jatkossakin näitä lapsivapaita, ja sitten jossain vaiheessahan saankin näitä säännöllisesti, kun Kevin pääsee isälleen kyläilemään.
Tekee erittäin hyvää olla se pari päivää niin, ettei todellakaan tarvitse miettiä ketään eikä mitään.
Nyt virkein mielin kohti uusia haasteita!
Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Anonyymi21.8.16

  Se tekee todellaki niin hyvää saada olla välillä vähän aikaa niin ettei tartte kenestäkään huolehtia.. Vain itestään :)
  Kiva kun sulle järjestyi vapaa viikonloppu ja muista jatkossaki pitää huolta omasta jaksamisesta!
  Ei ihme jos oot viime aikoina ollu väsynyt, kun hirveästi ohjelmaa ja juttuja, tekemistä ja yksin vastuussa lapsesta. Välillä onki hyvä päästää tunteet ulos ja purkautua.. Itkukin tekee hyvää välillä.
  Paljon voimia arkeen ja elämään!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi22.8.16

  osanotot pyörän hajoamisen puolesta

  VastaaPoista
 3. Anonyymi22.8.16

  kiva että sait vähän omaa aikaa! Tsemppiä arkeen

  VastaaPoista
 4. Anonyymi22.8.16

  Kiva kun sait omaa aikaa viikonloppuna :)
  Mikä leikkaus Kevinillä on tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdinkin vastata, ja nyt aiheesta onkin jo postauskin, mutta tosiaan korvien putkitus ja kitarisaleikkaus oli :)

   Poista
 5. Anonyymi29.8.16

  Itsekin olen eronnut ja mulla on pieniä lapsia.. Ero itsessään on jo rankkaa, saati sitten kun mukana on lapsia.tsemppiä uuteen elämäntilanteeseen, kyllä se niin on että ajan kanssa helpottaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥