2.1.2017

Lomailua kouvolassa & vinkki ikkunaveivin irrotukseen

Mulla oli viiminen työpäivä ennen lomaa torstaina 22.12, töiden jälkeen roudasin auton renkaat autoon ennen Kevinin hakua. Ilta meni pakatessa, jotta päästiin perjantai aamuna sujuvasti lähtemään Kouvolaan.
Perjantaina koristeltiin kuusi ja Iida ja Anna kävi moikkaamassa.
Lauantaina olikin aatto, josta kirjoitin jo oman postauksen (klik)
Joulupäivänä äidin miehen aikuiset lapset tuli syömään ja illasta lähdin käymään kahvilla lapsuuden ystävän kanssa, jota en ollut nähnyt taas pitkään aikaan.
Kevinillä alkoi illalla silmätulehdus, mutta eihän mitkään yksityisetkään lääkärit ollut siellä käpykylässä auki, eikä sen puoleen kyllä apteekitkaan enään ilta kuuden jälkeen....

Tapaninpäivänä veljeni tuli kihlattunsa ja ihanan koiransa kanssa käymään ja toi Kevinille joululahjaksi pikkulegoja ja pikkuautojen säilytysrekan, Kiitos!

Terveystalo oli onneksi tapaninpäivänä auki, joten päästiin hakemaan resepti Kevinin erittäin pahaksi menneeseen tulehdukseen ja apteekista silmätipat. Sanoivat apteekissa, että jos on mulle tarttunut niin voin käyttää samoja tippoja, riittävät kyllä, vaikka pojalle pitääkin laittaa 6 kertaa päivässä tipat 4-7 päivän ajan.

Tiistaina käytiin Kevinin kanssa mun toisella mummilla ja taas tuli paketti: mimmilehmän satukokoelma kirja ja värityskirja.
Illalla kävi yksi kummeista miehensä kanssa.

Keskiviikko meni papan kanssa autokaupoilla, kannatti kyllä sillä vanha rotisko jäi liikkeeseen ja kaahasin uudella rakkaudella pois.
Ilta meni auton papereita plärätessä ja Kevinin mentyä nukkumaan, kilistettiin skumpalla.

Torstaina käytiin kaupassa ja minäkin jouduin ostamaan uuden talvitakin, kun vanha hajosi. Harmittaa, sillä tykkäsin edellisestä kovasti.
Iltapäivästä nukuttiin Kevinin kanssa molemmat päikkärit, joiden jälkeen lähdin kaverin kanssa kahville, ajelemaan (=totutteleemaan uuteen autoon) ja käytiin Iidan ja Annan uutta kotia katsomassa. Oli hurjan kivaa, olin vasta yömyöhällä takaisin.

Perjantaina piti taas käyttää äiskää kaupassa ja löysin itselle alennuksista uudet kengät, kynttiläkoristeita ja ihanan saippuapullon, joka jostain syystä näyttää kuvassa vihertävälle, on siis luonnossa ihan harmaa.


Lauantaina syötiin äiskän ja Kevinin tekemää pitsaa ja illalla kuudelta, kun sai ampua raketteja käytiin Kevinin kanssa pistämässä parit paukut, jonka jälkeen hän lähti isomummin ja isopapan matkaan yökylään.

Me mentiin äiskän kanssa Kuusankosken keskustaan katsomaan ilotulitusshowta. Onneksi lähdettiin todella hyvissä ajoin, jouduttiin paikanpäällä odottamaan puolituntia, mutta ainakin saatiin paikka, josta näki hyvi ja saatiin autokin parkkiin. Nimittäin ruuhka oli ihan mieletön! Shown jälkeenkin oli vielä tiet tukkeessa autoja, jotka oli yrittänyt päästä paikanpäälle. Paluumatka, joka normaalisti kestää sen max. 15min. kesti nyt 45min. tulipahan otettua tuntumaa uuden auton kytkimeen! :DSen jälkeen syötiin tortilloja, kippisteltiin, pelattiin ja jo yhden aikaan totesin, että nyt on lähdettävä nukkumaan, ei vaan jaksa.

Eilen lajittelin kuvia ja videoita ja kirjoittelin postauksia eteenpäin sekä nautin kahvista kaikessa rauhassa, kun Kevin tuotiin takaisin vasta vähän jälkeen neljä. Illalla ei tehty mitään kummempia, kunhan oltiin vaan.

Tänään kun olin herännyt ja syönyt aamupalan, alkoi pakkaaminen. Jestas että sitä tavaraa olikin taas paljon! Tuskissani katselin tavara läjiä ja mietin miten ihmeessä saan ne pakattua niin, että saan ne jotenkin vielä autosta kotiinkin. Mulla oli sentään kaksi isoa matkalaukkua mukana, kuitenkin lisäksi oli kaksi jätti kassia tavaraa ja siihen päälle vielä pari ruokakassia, sillä pitihän jotain täytettä käydä hakemassa jääkaappiin valon kaveriksi.
Saatiin kuin saatiinkin silti kaikki kotiin, kun ajoi talon viereen, siitä ensin tavarat alaovelle, sitten lapsi autosta, sitten tavarat hissiin, siitä kotiin ja takaisin viemään auto halliin :D

Ollaan ehditty tänään paljon! Kaupan ja kotiin tulon jälkeen ollaan kerätty joulukoristeet pois ja viety ne sekä laukut varastoon, siivottu se varasto vihdoin, pyykätty ja siivoiltu. Huomenna jatkuu siivoukset niin voi loppuviikon lomailla rauhassa ja nähdä kavereita!


Olen myös aika hiton ylpeä mun pienestä saavutuksesta auton kanssa. Mulla oli nimittäin ongelma takaoven ikkunaveivin kanssa, koska Kevin potkii sen aina auki enkä ajaessa siihen tietenkään yltä, että saisin suljettua. No se kahva piti saada siis irti. Kysyin kolmelta mieheltä apua ja kukaan ei osannut auttaa mitenkään ´´aja korjaamolle`` ´´aja sinne mistä ostit auton`` no jaa, vedän sitte vaikka jesarilla, kun ei tässä ehdi mihinkään korjaamoille ajelemaan.

Googlettelin aikani vinkkejä, joista ei ensin mikään toiminut tuon auton kanssa, kunnes löysin videon, jossa joku niivitti pienen pyyhkeen oven verhoilujen ja sen veivin rullan väliin, jolloin sai siihen veivin ja oven välissä olevaan kiekkoon rakoa ja nykäistyä sieltä jonkun pienen osan irti, jolloin myös kahva irtosi. Ajattelin, että ohut naruhan sujahtaa sinne väliin vielä paremmin niin ei tarvi pyyhkeen kanssa niivitellä. Narun sain helposti sen veivin kiekon ja oven verhoilujen väliin ja pieni nykäisy ja kahva kädessä ehjänä, JES! Toivottavasti tästä mun selostuksesta sai jotain selkoa ja siitä on apua jollekkin, joka on yhtä onneton tumpelo autojen kanssa, kuin minä!
Laitan alle vielä sen videon, jonka avulla joksasin alkaa ujuttaa sitä narua. Saman asianhan ajaa myös ohut rautalanka tai kengän naru vaikkapa
https://www.youtube.com/watch?v=N-6iIYLGj0A
^^ siinä vielä linkki jos ei upotettuna näy. Voitte suosiolla kelata viedon kohtaan 0:45
Ohuella narulla varmasti helpompaa kun rykiä pyyhkeen kanssa... Mutta kannattaa olla tarkka, ettei se pieni osa häviä, mikäli siellä sellainen on, mulla ei ollut sitä, muttä tämä kikka toimi silti, kahva vaan loksahti nätisti irti suoraan, kun nykäisin naurjen kanssa.

https://www.youtube.com/watch?v=Ak11vM-Jyg8
^^Siinä vielä toinen helpompi kikka, joka ei tosiaan mun autossa toiminut..


Kirjoittelen varmasti vielä tältäkin lomaviikolta tapahtumat viikonlonppuna, vaikka ollaankin jo kotosalla, mutta edessä on ainakin kolme sairaalatutkimusta taas, niiden takia otinkin vielä tämänkin viikon lomaa..
Ja evra-ehkäisylaastari kokemuksiani tulossa myös tällä viikolla!
Saa heitellä ideoita, jos on jotain aiheita, joista haluaisitte että kirjoitan! :)

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi ♥