16.2.2017

Lentäminen lapsen kanssa

Nyt minulla on sentään jo kahden lennon verran omaa kokemusta lentämisestä pienen lapsen kanssa, sillä oltiin viime kesänä Turkissa. Se lento oli tosin puolet lyhyempi, kuin nyt tuleva lentomme Dubaihin, mutta yritän kuitenkin koota jotain vinkkilistaa, jota ajattelin itse käyttää. Lisätkää toki kommenttiboksiin, jos teillä on lisää hyviä vinkkejä!

• Ensinnäkin pelkään aina sitä korvien lukkoon menoa, vauvoilla kuulemma auttaa hyvin jos he imee nousuissa ja laskuissa (tissiä/tuttipulloa/tuttia) ja muille olen kuullut vinkattavan purkan pureskelusta. Minulla ei purkka auttanut ja mulla poksahteli korvat välillä ihan muuten vaankin (ei siis pelkästään nousuissa ja laskuissa) mutta voimakas nieleskely auttoi pikkaisen ja siihen kyllä auttoi purkkakin, että kertyi enemmän nieleskeltävää sylkeä.
Kevin ei osaa purkkaa syödä, mutta hänestä en ainakaan viimeksi huomannut, että olisi ainakaan pahasti käynyt korviin, saa nähdä vaikuttaako putket korvissa asiaan..

• Nukkuen menee matka parhaiten. Joten jos mahdollista niin kannattaa aina varata lennot niin, että siellä mahdollisesti väsyttää. Meillä lento Dubaihin lähtee kymmenen aikoihin illalla, joten sehän on aivan ihanteellinen aika, yöunet lentokoneessa! Takaisin taas lähtee kuuden aikaan aamulla (suomen aikaan viiden aikoihin..), eli se pahin mahdollinen, kun on juuri nukuttu... Mutta meillä on alustava suunnitelma, että nukutaan silloin lähtöpäivänä päikkärit alkuillasta ja sitten ei käydä ollenkaan yöunille, niin ehkä taas koneessa väsyttää.
Turkkiinkin lentäessä Kevin nukkui yli puolet matkasta, vaikka lento lähti kuudelta aamulla sekä paluumatkallakin pienet unet vaikka lennettiin aamupäivällä.

• Jos koneessa ei nukuta, siellä istuessa käy aika aika pitkäksi varsinkin lapsella. Itsehän voi vaikka lukea jotain hyvää kirjaa tai pelata korttia. Syödessä saa toki hyvin aikaa kulumaan, me otettiin ja otetaan seuraavallakin kerralla omat eväät mukaan, koska koneen ateriat on hyvin ylihinnoiteltuja eikä edes kuulemma mitenkään herkullisia.
Kelmutettua leipää, hedelmiä, pähkinöitä, keksiä ja turvatarkastuksen jälkeen voi täyttää vesipullot.

• Muuta tekemistä koneessa lapselle on piirtely ja värittely, tehtävävihkot, kirjojen lukua, tabletilta pelejä, videoita ja musiikkia --> HUOM! muistakaa korvanappikuulokkeet mukaan jos meinaatte tehdä jotain äänet päällä, muuta matkaajat eivät halua kuunnella teidän laitteesta tulevia ääniä!
(meillä oli äänettömällä)


• Meillä on mukana myös ne tärkeimmät phemokaverit, sillä niiden kanssa uni maittaa paremmin ja jos ei muutakaan tekemistä ole, niin niiden kanssa voi katsella koneen ikkunasta maisemia.

Melkein seitsemän tunnin lentoa en odota mitenkään innoissani, mutta ai että, menispä seuraavat tasan 2kuukautta nopeasti!

4 kommenttia:

 1. Anonyymi16.2.17

  Voisitko tehdä pakkaamisesta postauksen ? :) Lähen ensi kuussa ekaa kertaa ulkomaille ja sulla on kokemusta enemmän niin osaisit varmaan neuvoa hyvin
  Meikkitutorial voisi olla kanssa kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tulossa pakkailusta postaus, on jo luonnoksissa! :)

   Poista
 2. Anonyymi17.2.17

  Jos postaustoiveita saa esittää niin olisi mukava saada pitkästä aikaa kysymyspostausta ja vaatejuttuja :) Oikein ihanaa matkaa teille, nauttikaa kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina saa esittää toiveita! :)
   Pistetää korvantaakse ;)
   Kiitos!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥