2.4.2017

Alive

Heips ja pahoittelut (taas) tästä hiljaiselosta, täällä me kuitenkin yhä ollaan, toivottavasti tekin olette yhä siellä!
Osa teistä jo seuraakin snapchatissa, mutta muistutan siitä kuitenkin taas, sillä siellä olen ollut viime aikoina erittäin aktiivinen ja päivittänyt lähes päivittäin, joten jos kiinnostaa seurailla meidän puuhia niin sieltä löytyy nimim. Petra_Jasmin
Mikäli saan jostain toimivan netin Dubaihin niin mystory ja insta päivittyy matkaltakin reali ajassa. Muuten päivitän sieltä sitten iltaisin hotellilta wifillä ja blogissa kerron toki matkasta niin pian matkan jälkeen kun vaan kerkiän.
Matkaan onkin enään kaksi viikkoa ja nämä seuraavat kaksi viikkoa on jälleen aika täynnä ohjelmaa, joten lähtö koittaa ihan pian! Nyt on alkanut pikkasen jo jännittää ja tänään innostuin valitsemaan matkavaatteita jo, ettei käy niin että juuri ne mitä haluan mukaan onkin silloin pyykissä. Tuntu ihan hullulta sovitella hameita ja katsella ikkunasta tota ah niin ihanaa suomen säätä. Kieltämättä tekisi mieli viettää koko kesäkin jossain ihan muualla kuin täällä...
Onneksi täälläkin on välillä jopa ihan kaunista.Vielä ennen hellelomaa pitää pyörähtää ensiviikonloppuna äiskällä vaihtamassa autoon renkaat, ettei tarvi niitä murehtia heti matkan jälkeen, pääseepähän moikkaamaan paria kaveria ja isovanhempiakin vielä.

Blogi on ollut aika hiljaisena, koska meidän arki on ollut melko kiireistä viime aikoina.
Saatiin vihdoin kelalta maksusitoumukset Kevinin kuntoutuksiin, joten olen ollut yhteydessä Kevinin puheterapeuttiin ja sovittiin, että terapia jatkuu taas tässä kuussa. Tutustuttiin myös Kevinin toimintaterapeuttiin, sillä sekin alkoi vihdoin ja toteutuu n.kerta viikkoon/kahteen. Lisäksi rampattiin taas muutamia kertoja sairaalalla, kun oli neuropsykologin tutkimukset, niistä menen kuulemaan tulokset ensiviikolla.Sitten olen itse juossut silmälasikaupoilla.
Kävin nimittäin vihdoin tarkistuttamassa näköni, jota olen pitkään epäillyt. En siis muista milloin viimeksi olisin nähnyt koulussa kauempaa taululle, ajaessa tienviittoja yms. mutta nyt huomasin etten nää enään edes tv:n tekstityksiä sohvalla istuessa.
Näkö ei ollut paljoa miinuksella ja hajataittokin oli vielä vähäistä, mutta optikko sanoi, että joillain lasit kuitenkin parantaa jo tässäkohtaa paljon. Sain testata vahvuuksilla ja ilman ja ero oli sen verran iso, että päätin sitten ostaa lasit. En kuitenkaan laseja käytä kokoaika, vain tarvittaessa.
Lisäksi optikko totesi, että mulla on todella kuivat silmät ja käski käyttämään tippoja pari-kolme kertaa päivässä, ne ahdisti kyllä alkuun, mutta äkkiä niitä tottui laittamaan, varsinkin kun sekin auttaa näköä (tai paremminkin jos en laita tippoja - en näe sitäkään vähää) ja silmissä tuntuukin paremmalta.
No sitten tajusin, että tarvitsenhan kuitenkin aurinkolasitkin vahvuuksilla, koska yksi iso omgelma näön kanssa on, kun ajan autoa, näen ne tienviitat silloin kun en voi enää kaistaa vaihtaa, joten valitsepa nyt sitten aurinkoisilla keleillä, että käytätkö aurinkolaseja ja olet ´´sokea`` vai laittaako lasit päähän ja sokaistuu auringosta.. No siellä mistä ne aurinkolasit kävin sitten ostamassa, oli 2lasit yksien hinnalla, joten otin sitten vielä semmoiset perus normi lasit varalaseiksi.
Olen vaan järkyttynyt lasien hinnoista, tai lähinnä linssien hinnoista, sangoissahan voi aika pitkälle itse valita kuinka paljon tykkää niihin käyttää.. mutta joo mulla tuli kolmet ihan perus lasit maksamaan 400€ (joista yhdet oli tosiaan ilmaiset), ei naurattanu. Lasit ei ole vielä tullut, toivon, että ne nyt tulisi ensiviikolla niin saisi vihdoin ajaa mukavammin Kouvolaan...


Olen taas saanut jumppailun ilosta kiinni, viimeksi edellisessä työpaikassa oli niin huono sisäilma, että olin koko aika kipeänä niin jumppailut tyssäsi aina kun ehti kunnolla alkaa, nyt uudessa työpaikassa ollessa en ole ollut kertaakaan kipeänä ja treenit luistaa hyvin. Olen vihdoin myös oppinut muistamaan ne kunnolliset venyttelyt! Laitoinpa yhden snäpinkin loppuvenyttelyistä ja sain haasteen saada otsan polveen jalka suorana, ajattelin ensin, että siinä hetki menee, että se toteutuu mutta sainkin sen samantien!
Mutta niin, tähän harrastukseenhan mulla ei ole aikaa, kuin iltaisin Kevinin mentyä nukkumaan, joten siksi en sitten iltaisinkaan ole ehtinyt blogia päivittää.


 Myös viikonloput on ollut täynnä touhua. Olen käynyt kaverin kanssa hohtogolffailemassa (suosittelen käymään helsingin keskustan hohtogolfissa, ihan huikeet kauhuradat!!), bändikisaa katsomassa, treffeillä, Ikeassa, synttäreitä viettämässä, nähty kavereita ja siivoiltu..
Eilen kokeiltiin Kevinin kanssa ekaa kertaa lasten aliasta niin, että minä selitin sanaa ja Kevin sai sitten edetä siinä laudalla aina kun sai oikein. Hänen taidot eikä ymmärrys vielä riitä minulle selittämiseen, mutta näinpäin hän pärjäsi yllättävän hyvin! Joistain sanoista olin varma, että tietäisi, muttei tiennytkään ja joistain sanoista taas olin ihan hämilläni, että hän hoksasi. Alkuun pelin idean ymmärtäminen tuotti vaikeuksia ja meinasin jo luovuttaa, mutta onneksi sinnikkäästi selitin ja homma alkoikin sujua. Oon hurjan iloinen tästä edistysaskeleesta!


Siinäpä viimeaikaisia kuulumisia, yritän ehtiä kirjoittamaan vielä ennen reissua ja sitten reissu tunnelmia kun palataan! Voitte jo nyt kertoa, jos teillä on jotain tiettyjä aiheita mistä haluatte reissultamme kuulla? Yritän kuitenkin semmoisen yleistieto pakkauksen kirjoittaa omista kokemuksista, hotellista sekä tietysti mitä kaikkea nähtiin/koettiin/tehtiin.

1 kommentti:

  1. Anonyymi18.4.17

    Kyllä täällä ollaan ja postausta odotelu:)
    Kiireisen mutta mukavan kuuloisia touhuja teillä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥