29.4.2017

Dubain nähtävyyksiä

Aloitan nämä matkapostaukset tällä, mikä useimpia eniten kiinnostaa, eli Dubain nähtävyyksillä.
Dubaissahan sijaitsee maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall, joka on ihan käsittämättömän iso, ei sitä pysty edes kuvailla mitenkään. Siellä saa kulumaan kokonaisen päivän, eikä siltikään ehdi nähdä kaikkea. Sen sisällä on myös underwater zoo, johon kuuluu ison akvaarion läpi kulkeva putki, josta voi ihastella erilaisia kaloja. Keviniä tosin kiinnosti enemmän ne kalojen ruokkijat, jotka polskutti sielä kalojen seassa..
Dubai Mall:sta löytyy eritasoisia(ja hintaisia) ravintoloita, kaikenlaisten tuotteiden kauppoja, apteekkeja yms. myös rukoushuoneita, mikäli satutte tarviimaan. Yksi asia yllätti, nimittäin se, että kerrosten välillä oli porrasliukuportaat, eli vaunujen kanssa liikkuminen on tehty äärettömän hankalaksi, ihan vinkkinä jos meinaatte suunnata sinne vauvan kanssa. Kait siellä jossain on hissikin, mutta vaikka mekin sielä pitkään pyörittiin, niin ei kyllä yhtään näkyny.
Dubai Mall:n ulkopuolella kohoaa maailman korkein rakennus; Burj Kalifa ja olihan se melkoinen, kuitenkin sen korkeuden tajusi kunnolla vasta lentokoneessa, kun tajusin, että sen huippu kohoaa paljon pilvien yläpuolella. Pistää miettimään miten tuo on rakennettu...Pilvenpiirtäjän vieressä on iso vesialue, jossa onkin maailman suurin ja kallein suihkulähde Dubai Fountain. Siinä on musiikilla tehostettu esitys joka päivä puolen tunnin välein klo 18-23. Kuulemma illalla pimeällä mukana myös valotehosteet. Esitys kestää n. 5min.


Jos Dubai Mall tuntui isolta, niin eipä Mall of the Emirates kauppakeskus tunnu paljonkaan pienemmältä. Itse tykkäsin tästä enemmän, liukuportaat oli tasaiset, niitä oli jokapuolella, vessat löytyi helpommin, oli enemmän halvempia ravintoloita ja kauppoja silti tuntui olevan ihan yhtä paljon joka tarpeeseen.
Tämän kauppakeskuksen sisällä on laskettelukeskus Ski Dubai, jos tykkää laskettelusta niin kannattaa käydä, näytti ikkunankin takaa niin kivalta! Olen myös kuullut, että siellä olisi oikeita pingviinejäkin, mitä pääsee ihan lähietäisyydeltä katsomaan.


Sitten vielä Dubai Miracle Garden & Butterfly Garden todellakin käymisen arvoisia paikkoja, mutta niistä on niin mieletön määrä kuvia mitä en halua minimiin karsia, niin teen niille oman postauksensa. Kyseessä kuitenkin ihan mieletön kukkapuutarha ja perhospuutarha, jossa siis ihan eläviä perhosia vapaana järkyttävä määrä.

Sitten sellaisia missä me ei ehditty käymään, mutta olen lukenut että kannattaa käydä; Children's city, siellä mm. kameli ja poni ratsastusta, lasten leikkipaikkoja, jotain pelejä ja delfinaario jossa delfiini- ja hyljenäytöksiä ja mahdollisuus päästä uimaan delfiinien kanssa (kun maksat itsesi kipeäksi).
Myös palmusaaren vesipuistossa on delfinaario, joka suht saman hintainen.
Ja sitten tietysti Aavikko safari, jonne olisin ehdottomasti halunnut itsekin, mutta en uskaltanut yksin lähteä ja se jeeppi kyyti ei kuulemma sovi selkävikaisille (joten äitini ei voinut lähteä). Sinne järjestetään erilaisia retkiä eri sisällöillä ja hinnoilla, kannattaa kysellä ja vertailla eri paikoista, mutta mitä itse katselin hintoja niin ei ollenkaan pahoja pyydä tuosta ainutkertaisesta kokemuksesta.

Dubai ihan kaupunkinakin on yksi suuri nähtävyys, sekä Marina Walk rantapromenadi huvijahteineen ja kohoavan käyrän tornin kanssa, josta myös tulossa oma postauksensa.

1 kommentti:

  1. Anonyymi1.5.17

    Ihania kuvia! Ja hienoja paikkoja.. varmasti hieno reissu ollut :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥