27.4.2017

Paluu Dubaista

Matkalta palattu arkeen ja kylmään, synkkään suomeen!
Loma Dubaissa oli ihana, auringon täyteinen ja kuuma.
Tämä ensimmäinen postaus on lähinnä tällainen ´´hei täällä ollaan taas!`` ja kerron vähän mistä aiheista aijon tehdä postaukset matkaan liittyen, voitte heittää siis nyt vielä lisäyksiä ja tarkennuksia tai vaikka kysyä jotakin, jos tulee mieleen!

Postaus järjestyksestä en vielä tiedä, riippuu vähän missä järjestyksessä olen saanut aiheen kuvat käsiteltyä.
postaukset olisi:
• Jumeirah Beach : Dubain pitkä hiekkaranta, sen juurelta lähtevä Palmusaari sekä purjehotelli.
• Dubai Miracle garden & Butterfly garden
• Dubai Marina Walk : rantapromenadista juttua ja kuvia sen vierellä olevasta Cayan Towerista
• Dubain suurimpia nähtävyyksiä : Burj Kalifa, Dubai Fountain, Dubai Mall ja underwater zoo, Mall of the Emirates ja Ski Dubai
• liikkuminen Dubaissa
• ostoksilla Dubaissa

Ihan joka paikassa ei päästy tai ehditty käymään mitä suunniteltiin, mutta kaikkein tärkeimmät kyllä!
Kertaakaan koko matkan aikana en meikannut (kiitos kulmien ja ripsien kestovärjäyksen), joten naamakin sai kerrankin edes vähän päivetystä ja bikineistä rajat. Nyt olen toiveikas, että tänä kesänä saisi vihdoin kunnon rusketuksen, kun on hyvä pohja jo, vaikkakin heikolta näyttää tuo kesän tulo.....
Tukka tykkäs merivedestä :D

Dubaissa oli joka päivä täysi auringonpaiste, ei kertaakaan hetkeäkään pilvistä. Lämmintä oli 35-38, iltaisin laski n. 30asteeseen, parina vikana iltana jopa 27 ja tuulista, joten silloin oli jopa oikeasti kylmä, vähän hirvitti tulla takaisin suomeen kun niissäkin lämmöissä paleli.
Aurinko laski illalla klo 19 paikallista aikaa (+1h suomen aikaan) ja kun pimeys saapui, saapui myös yllättävän kova kosteus, meidän hotellihuoneen ikkunatkin vaan valui vettä öisin.

Dubaissa näkyi paljon eri maista tulleita ihmisiä, eniten kiinalaisia.
Kaikki oli todella ystävällisiä, iloisia ja auttavaisia.
Kaduilla pystyi ihan hyvin kävelemään topissa ja polvien yläpuolelle jäävissä capreissa, ranta-alueilla (myös ravintoloissa) sai olla bikineissä.
Kaupoissa ja ravintoloissa itse nykäisin aina repusta jonkun kaavun harteille ja laskin lahkeita polvien alle, mutta kyllä niissä näkyi ihmisiä ihan shortseissakin. Toki ´´liian paljastavassa`` asussa sai muutamia paheksuvia katseita kanssa olijoilta.
Yhdessä kauppakeskuksessa (Mall of the Emirates) oli laput ulko-ovissa, joissa käskettiin pukeutumaan kohteliaasti olkapäät ja polvet peittävästi.

Alkoholia ei tosiaan ollut tarjolla, kuin 4 ja 5 tähden ravintoloissa sekä meidän neljän tähden hotellissa ja näissä paikoissa se oli kamalan kallista. Esim. kaksi perus päärynä siideriä oli 84 AED eli yksi siideri n. 10,50€
Ja harvoissa paikoissa jossa ylipäätän oli sitä alkoholia, oli kuitenkaan siideriä - kaljaa ja vahvoja juomia sitten kyllä ja jos sitä siideriä sattui olemaan niin ei kyllä vaihtoehtoja - se oli se yksi ainut maku tarjolla.
Mutta eipä nähty yhtään humalaista koko reissun aikana, joka oli oikein mukavaa.

Kahvi Dubaissa oli joka paikassa hyvin saman makuista kuin täällä suomessa, joten juokaa vaan rohkeasti!

Koko kaupunki on todella siisti, nähtiin kuinka katuja MOPATTIIN ja pari kertaa nähtiin myös mies semmoisen käsirikkalapion kanssa putsailemassa katuja, ja harjaajia oli kokoaika jossain. Tupakkaa jos sattui vetämään jossain muualla, kuin tuhkakupin vieressä (joita on joidenkin roskisten sivussa kiinni - sellaisia hiekka-astioita)  niin tuli heti paheksuvia katseita, varmaan pelkäsivät, että tumpit päätyy jonnekkin muualle kuin minne pitäisi.


Majoituttiin JA ocean view hotellissa, josta oli merinäköala, parvekkeelta näkyi osa palmusaarta sekä rakenteilla oleva maailman suurin maailmanpyörä.
Hotellissa oli ystävällinen henkilökunta, hyvä huonepalvelu, se oli hyvällä sijainnilla ja huoneet oli reilun kokoisia.
Hotelilta lähti useamman kerran joka päivä ilmainen bussikuljetus sisarhotellille (joka on tosi iso ja kaunis alue, ihan meren rannalla ja sillä on monia uima-altaita kun tällä hotelilla oli vain yksi hyvin pieni lasten allas ja suht pieni normi allas.) sekä  neljälle eri Soukki (markkina) alueelle sekä neljään suurimpaan ostoskeskukseen. Kuljetus toimi myös toiseen suuntaan ja hotellilta sai aikataulut.
Aamupala oli klo 7-11 ja oli erittäin kattava ja hyvä.

Sisarhotelli oli JA Jebel Ali Golf Resort ja tosiaan todella iso ja hieno alue, se vaan oli keskellä ei mitään. Siellä oli useita allasalueita, oma yksityisranta, riikinkukkoja kipitti vapaana, hevosia (ja ilmeisesti myös kameleita) löytyi myös ja niillä olisi päässyt ratsastamaankin. Myös Golffaus alue löytyy. Kunnon paratiisi siis rakennettu, mutta itse en siellä olisi halunnut majoittuakkaan sen äärimmäisen huonon sijainnin vuoksi.

Yritän viikonloppuna saada ainakin yhden matkapostauksen julkaistuksi.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi ♥