4.9.2017

mustikkametsässä ja lammassaarella

Meillä olikin ulkoilu viikonloppu, pitää ottaa kaikki ilo irti ulkoilusta ennen läheneviä pakkasia ja kylmää viimaa, vesisadetta ja loskaa.
Lauantaina lähdettiin ensin lähimetsään etsimään mustikoita, mutta eipä löytynyt ainuttakaan, joten ajettiin autolla vähän pidemmälle metsään, jossa tiesin varmasti olevan.
Sieltä rupesikin löytymään, Kevin jaksoi alkuun poimia muutaman mustikan, mutta sitten hän lähinnä römysi pusikoissa ja minä poimin marjat.
Marjojen poiminnan lomassa käppäiltiin metsässä ja lopuksi mentiin sorsalammelle. Sorsat oli tosi kesyjä ja harmitti, ettei tullut leipää tai pullaa mukaan, mutta onneksi niille kelpasi meidän keräämät mustikatkin.
Kotiin saavuttiin sopivasti iltapalalle ja -pesuille ja Kevin simahti silmänräpäyksessä yöunille.Sunnuntaina aamusta leivottiin piirakka keräämistämme mustikoista ja sitten lähdettiin ajamaan Helsinkiin pornaistenniemelle ja siitä jalan lammassaareen.
Maisemat oli kauniit, vaikkakin pellolle kaislojen sekaan rakennetulla puusillalla ei paljon maisemat vaihtuneetkaan. Onneksi sen jälkeen oli suht pitkä luontopolku, itse tykkään kävellä enemmin maassa/luonnossa, kehittää lastakin paljon paremmin kuin tasaisella tehdyllä polulla tallustelu.
Löydettiin myös pornaistenniemen lintutornille sekä lammassaaren lintutornille. Toiseen minäkin kiipesin korkeanpaikan kammosta huolimatta, mutta seuraavaan en enään lähtenyt, kun ekassakin alkoi reidet kramppaamaan ja tärisyttämään alastullessa, kun näki suoraan maahan portaissa.
Jos tykkää lintubongauksesta, niin kannattaa suunnata Lammassaareen. Siellä olikin monia ihmisiä kiikareiden ja kameroiden kanssa.Sieläkin meni sen verran aikaa, että kun vielä kaupassa käytiin ja syötiin, niin ihan hirveästi ei ehditty hereillä olla, kun olikin taas nukkumaanmenoaika.
Oli kyllä tosi kiva ja rentouttava viikonloppu, vaikkakin viikonloppu menee joka kerta ihan liian nopsaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥