17.11.2017

Until Dawn -peli ja muita kuulumisia

Pitkästä aikaa on aikaa kirjotella vähän kuulumisiakin, kun meillä on tänään saikkupäivä...
Kevinin päiväkodissa pyörii siis kaikki mahdolliset taudit; matoja, märkärupea, eri rokot, joku kokki... ja olenkin jännäillyt, että minkä mahtaa kerätä meille kaveriksi ja eilen tarhasta hakiessani sitten huomasinkin heti, että suupielessä on vähän ikävän näköinen rupi ja lääkäri vahvisti sen märkäruveksi. Onni onnettomuudessa, lääkäri huomasi sitten samalla alkavan korvatulehduksen, josta mulla ei ollut aavistustakaan. No nyt on sitten lääke, joka hoitaa nämä molemmat ja tänään pyykkäillään kaikki lakanat, pyyhkeet ja pehmolelut.


Isänpäivää meillä ei vietetty mitenkään, Kevin tietty meni isälleen ja mulla ja miehellä oli vapaa-aikaa sitten. Hyödynnettiin lapsivapaa käymällä leffassa katsomassa Home Again, joka oli kyllä tosi hyvä ja sai nauramaan, kannattaa käydä katsomassa, jos tykkää hömppä elokuvista!Ladattiin myös PS4:lle erittäin koukuttava peli: Until Dawn, joka on vuorovaikutteinen selviytymiskauhupeli.
Pelin keskeinen mekaniikka on ns. perhosvaikutus, eli teot ja valinnat mitä teet pitkin peliä, vaikuttaa myöhempiin tapahtumiin. Esim. jos olet löytänyt aseen aiemmassa luvussa, saat mahdollisuuden käyttää sitä seuraavassa luvussa tai jos suututat jollain teolla tai sanomisella jonkun kavereista, se saattaa koitua jommankumman kohtaloksi myöhemmin. Näin pelissä on myös useita eri loppuratkaisuja.
Pitkin peliä tulevat valinnat käsittelevät myös moraalia ja koettelee pelaajaa valintojen suhteen.
Pelissä liikutaan vuorotellen eri hahmoilla, jotka on kaikki kavereita ja jollain vuoristoalueella mökkeilemässä ja lopulta yrittämässä selviytyä hengissä. Pelissä pitää tutkia alueita, tehdä valintoja ja etsiä todisteita, koko pelin sisältö ei ole löydettävissä ensimmäisellä läpipeluulla, joten kaikkien todisteiden saamiseksi on aloitettava uusi peli. Pelissä on myös ankara ja todentuntuinen tallennusjärjestelmä; jos pelaaja haluaa pelastaa kuolemaan tuomitun hahmon, pitää aloittaa peli alusta.
Suosittelen kyllä tätäkin kaikille joilla on ylimääräistä aikaa ja miettii mitä tekisi vaikka iltaisin.


Olen myös alkanut hankkimaan joululahjoja valmiiksi ja järjestellyt varastoa,
muuten aikaa kuluu töissä/tarhassa, ja näiden jälkeen kotihommia ja nyt tietysti tutustunut tähän uuteen 2-in-1 laitteeseen, josta ei ole vieläkään löytynyt mitään valitettavaa!
Viikonloppuna pitäisi ainakin nähdä kavereita ja käydä ottamassa influenssarokotukset.

Mitäs teidän marraskuuhun kuuluu?

2 kommenttia:

 1. Anonyymi18.11.17

  Paranemisia Kevinille!
  Marraskuu on täynnä arkista puuhaa ja just sitä perusarkea.. pimeys väsyttää! Mutta onneksi lähestyvä joulu jo piristää ja sitä voi alkaa vähän laitella ja fiilistellä pikku hiljaa! Mukavaa marraskuuta teille 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos!
   Pimeys todellakin väsyttää! Saisi nyt tulla sitä lunta, kun ensilumikin käväisi niin varhain ja varmaan lähes kaikilla talvirenkaatkin autoissa..
   Kiitos samoin sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥