4.3.2018

1/3 raskaudesta ja 2 ensimmäistä ultraa

Kirjoittelin tätä luonnoksissa vähän päiväkirjatyyppisesti, kun halusin saada kaiken muistiin, mutta ei vielä haluttu asiasta hiiskuakaan.

Plussa saatiin testiin ihanasti 1.1.18 ollessamme vielä Tallinnassa ihanassa hotellissa.
Tuossa vaiheessa vielä en ollut havainnut mitään erityisempiä oireita.
Hiukan myöhässä olleen ovulaation mukaan laskettuaika olisi 9.9.18

Testin jälkeen aika pian alkoikin sitten pienesti oireita tulemaan: närästystä - harvakseltaan pitkin päivää (tätä oli kyllä ennen testiäkin, mutta en huomioinut sitä silloin)
Aamuisin hieman huono-olo sekä jos ruokailuvälit venähti.
Alavatsaa nippaili välillä tosi rajustikin ja sellaisia repäisyjä molemmin puolin.
Väsymys oli ihan käsittämätön, haukottelin jatkuvasti, mutta silti jotenkin kykenin touhuamaan vaikka mitä enkä iltaisin saanut unta.
Turvotus oli alusta asti ehkä pahin, jouduin ostamaan heti isommat rintsikatkin kun ei vaan pysynyt rinnat siellä missä pitäisi ja iltaa kohden maha turposi hurjaksi.


Viikolla 5+
Että voikin olla huono olo!
Aamuisin etoi, jos ruokailuväli venähti niin tuli todella huono olo, mutta myöskin kun yritti syödä tuli todella huono olo, usein pelkkä ruuan haju sai kakomaan, mutta oksennus ei kuitenkaan tullut, kuin kerran tortillaa syödessä..
Väsymyskin paheni hurjasti, ei olisi aamuisin jaksanut nousta, töissä oli tosi vaikeaa, heti töiden jälkeen oli pakko ottaa päikkärit ja illalla simahdin samaan aikaan Kevinin kanssa. Unet oli todella vauhdikkaita ja todentuntuisia ja usein painajaisia.
Lisäksi jouduin juosta vessassa pitkin yötä, että varmasti sekin vaikutti väsymykseen.
Naama meni tosi kuivaksi ja näppyläiseksi. Turvotukset ennallaan, housuihin piti laittaa napin ja napinläven väliin kuminauha, ettei sentään tarvitsisi uusia housuja ihan vielä ostaa..18.1 Alkuraskauden ultra yksityisellä. Jännittynein mielin lähdettiin katsomaan, onko pikkuinen siellä missä pitää. Ensin ultrassa ei meinannut näkyä mitään ja ehdin jo vähän huolestua, mutta katseltiinkin väärältä puolelta ja kun kuvakulmaa käännettiin, tokaisi kätilö heti ´´siinä näette kaksi sikiöpussia`` sain järkytykseltä vain varmistettua ´´siis kaks?``
Kätilö totesi, että siltä näyttäisi ja rupesi etsimään sykkeitä. Molempien vahvat sykkeet löytyi helposti ja siinä sitä sitten ihmeteltiin, kuinkas tässä nyt näin kävi.
Kysyin onko kaksi erillistä pussia merkki siitä, että he eivät ole identtiset ja näin kuulemma voidaan olettaa ja lisäksi se on kuulemma hyvä, niin eivät pääse sotkeentumaan toisiinsa.
Kätilön mukaan keskenmenon riski laskenut, kun molemmat pussit ovat täydellisen muotoiset, molemmilla vahvat sydämen sykkeet ja molemmat vastaa täysin viikkoja 6+4 mitä pitikin.
En tiennyt, että meillä edes on kaksosia suvussa, joten vähän yllätyksenä tuli.
Yhdet kaksoset tosiaan löytyy äitini isän suvun puolelta.RV 9+
Se kamalaakin kamalampi pahoinvointi alkoi helpottaa ja siitä joutui kärsimään enää välillä kesken syömisen. Muut oireet ennallaan.
´´Alku``turvotus ei laskenut, vaan paheni vain eikä vanhat housut mennyt enää mitenkään, joten koin helpommaksi ostaa äitiyshousuja. RV 11+
Muut vaivat edelleen ennallaan, uutena ongelmana kamalat liitoskivut sekä alaselkäkipu. Ei mulla Kevinistä ollut tämmöisiä kipuja näin varhain vaan vasta ihan lopussa.
Tuntuu myös, että olen kokoaika kärttyisempi ja itkuherkempi.

26.1.18 RV 12+1 --> 12 +3 Nt ultra
Mulle osui aivan ihana kätilö, tai oikeastaan kaksi ihanaa kätilöä.
Ensinnäkin, molemmat oli edelleen matkassa ja voivat ja olivat kasvaneet oikein hyvin, niinkin hyvin, että laskettua aikaa aikaistettiin parilla päivällä eli 7.9, vaikkakin kätilön mukaan he todennäköisimmin syntyvät elokuussa. 
Tyypit hengaili aika päällekkäin, joten alla oleva meinasi välillä karata mittauksista, kun ylempänä oleva tunki kuvaan, myös yhteiskuvan saaminen oli erittäin vaikeaa, mutta kätilö oli ihanan kärsivällinen ja teki kyllä kaikkensa, että saatiin kuvat joka kulmasta ja myös yhteiskuva. 
Kuvakulman takia toinen näyttää pienemmältä ja näyttää, kuin olisivat samassa pussissa, vaikka todellisuudessa ovat eri pusseissa ja heillä on omat istukatkin, eli on oletettavaa, että eivät olisi identtisiä.

Toinen tyyppi ei suostunut millään kovista tuuppimisista huolimatta kääntymään niin, että niskaturvotuksen olisi saanut mitattua, joten jouduin välillä jumppailemaan ja hyppimään, sitten pyydettiinkin jo se toinen kätilö apuun. Lopulta vaihtoivat sisäkautta kuvaamiseen, niin, että toinen paineli mun alavatsaa ja toinen yritti saada kuvaa, lopulta se onneksi onnistuikin. Molemmilla turvotukset oli normaalit, monikkoraskauksissa tuo mittaus on ainut tapa tutkia poikkeavuutta, eli ei verikokeesta, en tullut kysyneeksi, että miksi näin. 


Molemmilta kuunneltiin myös sydämensykkeetSeuraava eli rakenne ultra on 20.4, sen jälkeen kuulemma joudun ravaamaan kerran kuussa tarkastuksessa..Ajattelin nyt jatkossa kirjoitella voinneista ja tietysti noista lääkäri- ja ultra käynneistä, sekä sitten vähän myöhemmin hankinnoista, sukupuoliveikkauksia, ikäeropohdintaa, isomman asunnon metsästystä jne. mutta olisiko teillä jotain aiheita mielessä, mistä haluaisitte että kirjoitan? 
Tai haluatteko jossain  kohtaa kysymyspostausta?


10 kommenttia:

 1. Anonyymi4.3.18

  Moi! Mä en ikinä jaksa kommentoida blogeihin vaikka ahkerasti muutamia luenkin, mutta nyt on pakko! Onnea aivan valtavasti raskauden johdosta! <3 <3 Eipä tuu mieleen montaa tapausta kun olen ollut näin onnellinen tuntemattoman ihmisen puolesta. :D Siis niin ihanaa! <3 Oon lukenut sun blogia jo varmaan muutaman vuoden, tykkään kovin kun sun blogi on sellainen arkinen ja samaistuttava, eikä täynnä ammattilaisten kuvaamia asuja ja tyhjänpäiväisiä mainospostauksia niinkuin monet blogit nykyään on. Kiitos kun jaksat kirjoitella, on todella ilo lueskella teidän kuulumisia vaikka en sua tunnekkaan. :) Itse sain esikoislapseni viime elokuussa. Loppuraskaus kesällä oli aika raskas, mutta toisaalta eipä tarvinnut pukea mitään toppatakkeja yms tai pelätä liukastumista ison mahan kanssa. :D Postaustoiveista sanon vaan että kaikki kiinnostaa mistä vain jaksat kirjoitella. :DD

  Toivon sulle hyviä vointeja ja että raskaus sujuisi mahdollisimman ongelmitta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kiva kun jaksoit kommentoida, kiva välillä kuulla teistä lukijoista ja varsinkin teistä jotka vähän pidempäänkin seurannut! :)

   Voin taata, että jatkossakin blogi on täynnä aitoja arkisia juttuja! ;)

   Paljon onnea! Kesä viimesillään raskaana on kyllä tuskaista, mutta on siinä myös paljon hyviä puolia :)

   Poista
 2. Hei! :) Onnea ja hyviä vointeja teille tosi paljon!
  Olen myös ollut blogisi lukija jo useamman vuoden. Joskus jotain pientä kommentoinut, mutta nykyisin vähän parempi laite, jolla seurailla ja kommentoida. Bloggerin kanssa oli jossain vaiheessa myös ongelmia...
  Pidän blogistasi paljon juuri tämän tavallisuuden ja arkisuudessaan takia. Arki on parasta!
  Meidän päivä postaus sarja on ollut tosi kiva! Postaustoiveista juuri näitä raskauteen liittyvät juttuja. Olisi kiva, jos kirjoittelisi lisää näitä pukeutumiseen liittyviä asioita tai ihon hoidosta raskausaikana, sekä muuta miten arki on muuttunut/ mennyt raskauden myötä.

  Kaikkea hyvää teille! Ja kiitos, että olet jaksanut kirjoittaa näin pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos myös sinulle kommentistasi! :)

   Meidän päivä kuvina/videoina tulossa taas varmasti kun vauvat ovat syntyneet! :)
   Voin yrittää koota jotain postausta raskausajan pukeutumisesta sekä ihon/hiusten voinnista!

   Poista
 3. Anonyymi4.3.18

  Paljon paljon onnea!!!! Ja voi miten ihanalla uutisella teidän uusi vuosi alkoi!!! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Juu ei olisi voinut vuosi paremmin alkaa <3

   Poista
 4. Anonyymi5.3.18

  Onnea kaksosten odotukseen, kiva päästä lukemaan vauvajuttuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kiva päästä kirjoittelemaan kaikkia raskaus ja vauva juttuja, kun Kevinistä ei tullut kirjoitettua, kun aloitin vasta hänen ollessa 4kk :)

   Poista
 5. Anonyymi10.3.18

  Moikka! Ihana uutine!! Olen aina ajatellut etä olisi ihana kevinille saada sisaruksia :)itsekin saan toisen tässä alkukesästä niin kiva seurata teidänkin elämää pikkuisten kanssa:) olen tykännyt blogistasi paljon ja toiv jaksat kirjoitella kuuulumisia ja vaikka my day olisi kiva ja tietysti kaikki vauva-arkeen liittyvä kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, olen näköjään unohtanut sulle vastata, pahoittelut!
   Kiva kuulla! Tuntuu, että nyt on saanut ihan uutta intoa kirjoitella kun on uusi elämäntilanne taas, täytyy yrittää vaan muistaa välillä kirjoittaa muutakin, kuin raskaus höpinöitä :D
   My day:n teen varmasti, kun pikkutyypit on syntynyt ja ollaan kotiuduttu :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥