15.3.2018

kelan äitiysavustus

Tämän vuoden äitiyspakkaus julkistettiin tänään, josta sainkin idean kirjoitella tästä avustuksesta.
Äitiysavustushan on ennen ollut 140€ tai pakkaus. Tänä vuonna, jos laskettuaika on 1.6 tai myöhemmin voi valita 170€ tai pakkauksen, johon on lisätty tuotteita n.30€ edestä.
Monikkoperheet saavat tämän avustuksen korotettuna niin, että kaksosista saa kolme avustusta, kolmosista kuusi jne. Tällöin voi valita, ottaako avustukset rahana, pakkauksina vai yhdistellen näitä.

Mielestäni todella hyvä, koska useamman vauvan kanssa tarvitsee kaikkea enemmän.
Itse en kuitenkaan näe mihin tarvitsisin kahta samanlaista pakkausta, kun suunnitelmissa ei ole pukea kaksosia identtisiin vaatteisiin. Lisäksi vaikka vauvoja on kaksi, niin luulen pärjääväni yhdellä harjalla, yksillä saksilla, yhdellä nännivoiteella jne.
Nyt olen yrittänyt metsästää toiselle viime vuoden pakkauksen pöllömakuupussia ja toppahaalaria & tumppuja miltä vuodelta tahansa
Jos jollain sattuu olemaan ja haluaa eroon, niin mulle voi laittaa viestiä.

Tänään, kun selasin ekaa kertaa tämän vuoden pakkauksen sisältöä läpi, meinasi itku tulla. Mietin, miksi aina silloin on ihania pakkauksia, kun minä en niitä saa ja silloin kun on minun vuoro niin sisältö ei miellytä ollenkaan. Tykkään väreistä ja tämän vuoden paketti on jotenkin todella väritön.


Tämän vuoden makuupussi on järkyttävä, todella synkkä ja lampaita hirveänä sekamelskana.. Teki mieli pistää kelan sivut kiinni kun tämän näin..
Myös haalari on ikävän synkkä ja unipussi näyttää lähinnä jonkun 80-luvun mummolan seinäryijyltä.
villahaalari, myssyt, ja sukkikset on muistaakseni aina tätä väriskaalaa ja se on ihan ok. Tänä vuonna uutena lisänä nuo villahousut, mietin vaan, miksei myös villapuseroa? Sukat ja tumput onneksi värikkäät tuttuun tapaan.


Toppahaalari ja vaunuhaalari myöskin tuttuun tapaan hillittyjä ja ihan kivoja. Uutena lisänä toppatumppujen kanssa nuo pikkuhenkselit - tosi hyvä lisä mielestäni!
Mutta voi mikä järkytys pakettiin on eksynyt, suomiväreissä komeilevat huopatossut. Näiden kohdalla jo vakavasti mietin, josko en edes ottaisi pakkausta lainkaan..


Housut pakkauksen yleisilmeen mukaan todella värittömiä! Kyllähän nuo tietysti hätävara housuina menee ja pingviini kuvioiset ja harmaaraidalliset on kyllä ihan kivat. Väripilkkuna sitten nuo potkuhousut ja siniset vs punaiset pöksyt.
Bodeissa sentään näkyy edes vähän enemmän väriä ja ne onkin ne mitkä sai mut miettimään, että kyllähän tuo paketti kuitenkin kannattaa ottaa ja jättää sitten käyttämättä ne muutamat kammotukset. Kuvassa olevien lisäksi pakkauksessa on kaksi aivan valkoista perus kietaisubodia.


Lopuksi vielä kaikkea muuta hyötytarviketta. Pussilakanaan myöskin hieman petyin, sillä siinäkään ei värejä ole käytetty lainkaan.. Viltti onneksi vastapainona aivan ihana. Pehmeä ruokalappu ja kuolalappu taitaa olla koko paketin väripläjäyksenä, mutta itse en kyseisiä tuotteita ainakaan Kevinin kanssa käyttänyt. Uutena lisänä pakkauksessa syvä lautanen ja lusikat - todella kiva ja hyödyllinen!


Nyt kun olen hetken aikaa sulatellut tuota pakkausta niin olen tullut tulokseen, että kyllä minä yhden pakkauksen taas otan ja sitten kaksi avustusta rahana. Tulee tuossa pakkauksessa kuitenkin aina todella paljon kaikkea hyödyllistä ja varsinkin nyt kun kaikkea tarvitsee tuplamäärän!
Olen nyt jostain saanut aikaseksi hirveän stressin, että löydän molemmille varmasti kaiken tarpeellisen, vaikka hankinnat meillä onkin jo nyt aika hyvällä mallilla.

Mitäs mieltä te olette tämän vuoden pakkauksesta?  

2 kommenttia:

 1. Meiltä vois mahollisesti löytyä toppahaalari (käyttåmättömämä) kun oli nyt Lilalle iso ja ens vuonna varmasti pieni. Tarkotatko tavan tumppuja vai toppatumppuja ja töppösiä? Niitäkään me ei olla käytetty! Ja toki jos tyttöjä tulee ni muutenkin käyttövaatetta löytyy niin laittele viestiä jos kiinnostaa kun muutetaan ens viikolla takas Kouvolaan niin sieltä niitä löytyis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, pidetään mielessä! :)
   Ä-pakkauksen toppahaalarin, tumput ja töppöset kerkisin jo saamaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥