6.4.2018

RV 17 +, fyssari & neuvolalääkäri

18 viikkoa tänään täynnä, voisi sanoa, että puolessavälissä matkaa ollaan, koska harvoin monikkoraskauksien annetaan mennä yli 38 viikon, saavutus jos sinnekin asti pääsee.
Kuluneella viikolla ei mitään uusia raskausoireita. Väsymys ja selkäkipu edelleen, liikkeitä tuntunut päivittäin, mutta ovat vielä hyvin hentoja tuntemuksia. Rinnat edelleen todella kipeät, öisin kun nousee vessaan ja unissaan ei muista tukea, meinaa parku päästä.

Keskiviikkona oli ryhmä fysioterapeutin valmennus, ajattelin, että sieltä saisi vinkkejä selän kunnossa pitoon, muta lähinnä siellä keskityttiin lantionpohjanlihaksiin ja niiden erilaiseen jumppaamiseen sekä siihen, miksi ne on hyvä pitää kunnossa. Lisäksi kokeiltiin muutamia jumppaliikkeitä, käytiin läpi teoriassa mitä kropassa tapahtuu raskausaikana ja millainen liikunta on hyvää missäkin vaiheessa. Lopuksi oli selällään maassa maaten loppurentoutus. Siinä kohtaa mun selkä oli jo todella kipeä ja kyyneleet silmissä pötköttelin enkä lopuksi meinannut päästä ylös.
Fyssari jäi sitten tunnin päätteeksi juttelemaan mun kanssa ja lainasi SI-nivelten tukivyön tukemaan alaselkää. Kehotti myös varaamaan yksilökäynnin fysioterapeutille, jos kivut jatkuu.

17 weeks baby is size of pear


Eilen torstaina mulla piti olla ensimmäinen neuvolalääkäri, mutta se peruuntui ja siirtyi viikolla eteenpäin.
Kuitenkin selkä vihastui fyssarin jumppaliikkeistä sen verran, että edellis yö meni kivuissa pyörien. Raahauduin kuitenkin töihin ja soitin neuvolaan, että mikä oli ohjeistus buranan syönnin suhteen, kun ei perus panadol auta näihin kipuihin ja itku silmässä saa olla, kun yhtään joutuu kumartumaan/taipumaan. Hän ei voinut antaa lupaa syödä buranaa, mutta kaivoi mulle peruutusajan lääkärille tälle päivälle.

Lääkäri oli ihana venäläinen nainen, tosi kova höpöttämään ja hyvä, ettei hänkin ruvennut itkemään kun kärvistelin kivuissani. Otettiin perus näytteet mitä aina neuvolakäynneillä, kaikki ok ja paino noussut nyt koko raskauden aikana 7,6kg joka oli lääkärin mielestä erittäin hyvä määrä kaksosraskaudessa. Hän myös antoi ison läjän kaikenlaisia esitteitä ja ohjeita mitä en ollut omasta neuvolasta saanut.
Teki sisätutkimuksen, jossa myös kaikki juuri niin kuin pitää, mikä helpotti mieltä kovasti, kun vatsallakin tuntunut kaikenlaisia kipuja ja vihlaisuja. Tuolla neuvolassa oli myös ultrauslaite, hyvin alkeellinen, mutta oli kuitenkin kiva myös nähdä, että pikku tyypeillä on kaikki hyvin.

Vauvelit olivat vaihtaneet paikkoja, mitä liikkeiden perusteella olin arvellutkin.
Vauva A (joka tällä kertaa oli paikalla B) oli edelleen todella rauhallinen tapaus ja saatiin hyvin kuunneltua sydämen sykkeet, painoa hänellä n. 175g. Tämän ikäisillä sikiöillä kuulemma kuuluu paino olla 150-200g.
Vauva B (joka nyt olikin alempana eli vauva A) oli yhä todella vilkas ja viuhtoi menemään niin vauhdilla, että sykkeitä oli vaikea kuunnella, mutta hyvät lukemat lopulta saatiin häneltäkin. Hän oli ensin PT (perätarjonnassa) ja vähän säikähdin, kun lääkäri siitä sanoi, mutta kuulemma mahtuvat vielä monta viikkoa siellä pyörimään mihin suuntaan vaan ja hetken päästä kaveri olikin jo poikittain. Tarkkaa painoarviota en muista, mutta jotain 190-200g välistä se oli.
Asennot oli molemmilla sellaiset, ettei jalkoväliin nähnyt, joten jännäillään yhä seuraavaan ultraan 20.4. Lopuksi pienet kääntyi kasvot vastakkain ja rupesi mussuttamaan omia käsiään ❤️❤️

Lääkärin kanssa väännettiin sairaslomasta, kun en millään olisi halunnut jäädä pois töistä, sen verran sain joustoa, että saan palata maanantaina töihin, kun lupasin soittaa jos on yhä yhtä kipeä, mutta tämä päivä ehdotonta saikkua ja määräsi paracetamolia 1000mg 4x/pv ja buranaa vain äärimmäiseen hätään.

Toivon todella, että selkä kipeytyi vain niistä jumppailuista ja venyttelyistä ja helpottaa viikonlopun aikana. Toisaalta, jos tämä pysyisi ainoana ongelmana loppuun asti, niin voin kyllä kärvistellä näissä kivuissa joka päivä, kunhan tyypit malttaa pysyä kiltisti sisällä enkä joudu vuodelepoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥