4.6.2018

Surkuhupaisa muutto

Oikeesti mulla ei olisi aikaa istua tässä kirjoittelemassa muutosta, vaan olla laittamassa kämppää kuntoon, mutta halusin tulla vielä tuoreeltaan kirjoittelemaan siitä kuinka ihanaa, rentouttavaa ja leppoisaa ajanvietettä muuttaminen on. Tai sitten ei.

Meidänhän piti päästä asuntoon, jota oli remontoitu todella pitkään ja isosti. En todella tiedä mihin se kaikki aika muka meni, koska lopputulos aiheuttaa harmaita hiuksia, kiukkua, surua, epätoivoa ja jopa vaaratilanteita.
En tiedä edes mistä aloittaisin...

Lattia ja seinät oli uusittu, mutta katto oli jätetty todella törkyiseksi ja lisäksi maalarit ei olleet suojanneet kattoa, joten siellä rajassa menee selviä maalitahroja, samoin keittiössä on maalitahroja siellä täällä.
Saunasta oli uusittu ylin ja keskimmäinen laude, mutta alin tikkukasa oli jätetty, samoin kiukaan ympärillä menevät vanhat laudat. Kylppärin lattiassa menee joku keltainen valuma, näyttää pinttyneelle pissalle ja suihkupidike on rikki.
Seinässä olevat kuivatusoksat oli ihan kellastuneet ja roikkui niin, ettei niissä olisi mikään pyykki pysynyt (piti itse vaihtaa).
Tuuletusikkunoista jää kahvat käteen, yhtä ikkunaa ei saa lainkaan kiinni (se on kivaa näin korkealla lapsiperheenä...) ikkunat ei myöskään pysy auki vaan väleihin on pitänyt virittää käsipainoja. Suurimmassa osassa menee myöskin jotkut ihme reiät ulos asti, jotain pitää keksiä niihinkin ennen kuin syksy tulee, koska noista karkaa kyllä kaikki lämpö. (kuva alla)
Parvekelasituksen mekanismit on rikki ja laseja halkeillut.
Pattereista puuttuu säätönupit.
Liesi on niin järkyttävässä kunnossa, ettei siinä voi mitään ruokaa tehdä ja lika on niin pinttynyttä, että se ei lähtenyt millään myrkyillä vaikka kuinka liotin ja hinkkasin, yksi levyistä myöskin kestää puolituntia lämmetä - ei ihan normaalia.. Lumon mielestä tämäkin on ihan fine, joten jouduimme ostamaan uuden lieden itse, voin kertoa, että pois muuttaessa tasan kannan sen vanhan romun takaisin paikalleen varastosta.
Ulko-ovesta puuttuu tiivisteet eli se lonksuu ja siinä humisee tuuli läpi.
Keittiössä kahden kaapin ovet ei mene kiinni ja yhden kaapin takaseinä on irti. Myöskään eteisen kaapin ovet ei mene kiinni kunnolla.
Ja sitten vielä meidän ai niin turvalliset vaatekaapit. Yhdestä on kahva poikki. Yhdestä puuttui hyllyistä kiinnikkeitä. Kaksi kaappia (eri makuuhuoneissa) on niin huonossa kunnossa, ettei niihin uskalla laittaa vaatteita, toiseen erehdyin laskemaan pinon cd-levyjä (n.5kpl eli ei paina juuri mitään) niin se koko kaappi romahti päälle, onneksi siellä ei ollut lapsi alla ja minäkin kerkesin juuri väistää.

Olen laitellut lumon myyntineuvottelijan kanssa, joka tätä asuntoa meille tarjosi ja kertoi remontista, sähköpostia. Laitoin pitkän valitus listan jo näytön jälkeen ja asiat piti olla korjattu muuttoon mennessä, vaan ei ollut. Uutta valitus viestiä ja edelleenkään mitään ei tapahdu.
Viimesin lupaus oli, että joku manageri tulee katsomaan asuntoa, toivon mukaan tämän vuoden aikana? Myyntineuvottelija ei enää vastannut mitään, kun laitoin kuvan kera viestiä romahtaneesta kaapista ja kyselyä milloin manageri tulee.

Että näin hyvin lumolla homma toimii! Ei muuta kun kaikki muuttamaan, se on tosi kivaa!
Kyllä näillä vuokrahinnoilla mä odotan saavani edes turvallisen kodin.

Hyllynkannakkeet vaan sinkoili pitkin lattiaa ja puun mujua tippui hyllyjen mukana ryminällä

Mikä lie idea ollut vetää tommoset rotan kolot ikkunoihin..


Myös noiden ruuvien funktio ois ihan mielenkiintoista tietää, tuleeko mulla katto niskaan jos poistan noi?


Perjantai ja lauantai meillä meni ihan tavaroiden siirtämisessä.
Sunnuntaina käytiin vielä loput roippeet hakemassa vanhalta kodilta ja putsattiin lattiat, muuten olin siellä siivonnut sitä mukaa kun pakkasin. Kyllä tuli itku laittaa se ovi kiinni viimistä kertaa, vielä kun uutena kotina on murju, jota yrittää kaikin keinoin laittaa toimivaksi ja kivaksi..Ikeassakin piti jo käydä hakemassa pari uutta kaappia, että saa ne vaatteet johonkin.. Lisäksi mies onnistui hajottamaan puolet juomalaseista, mun perintökulhoja ja iittalan lasihelmi kulhoja, kun päätti alkaa pelleilemään kuorman kanssa, jossa luki isolla punaisella SÄRKYVÄÄ. Voin kertoa, että olin aika romuna sen jälkeen...
Tänään taistelin myös kenkähyllyn kanssa..
Netti sentään saatiin tänään toimimaan, kun sitä ei perjantaina saatu pelittämään, tänään tuli asentaja paikan päälle ja kävi talon sähkökopilla rassailemassa.
Vähän väsähtäneen näkönen mamma :'D

Uusi naapuri tuli toivottamaan tervetulleeksi taloon
Kyllä tämä on ollut niin surkuhupaisa muutto, ettei tosikaan. Nyt on jo kokoaika päällä tunne, että mitäs seuraavaksi?
Noh, ainakin ovisilmän, kaihdinten, suihkuverhon pidikkeiden ja palohälyttimien asennusta, kun nekään ei tähän asuntoon yllättäen kuulunut, vaikka edelliseen (saman firman) kuuluikin..
Nyt lähdettävä jatkamaan, pitää mm. kiinnittää rekki keittiön kaappiin, koska näihin muutamaan vaatekaappiin ei millään työnnä viiden ihmisen kamoja. Tulee vähän muistoja mun ekasta omasta kodista, jossa oli niin pieni vessa, ettei sinne mahtunut pesukonetta, joten me liitettiin se keittiöön tiskikoneen viereen...

Jos jotain hyvää vielä tähän loppuun, niin mä rakastan näitä uusia laminaatti lattioita ja erillistä ruokailutilaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥