29.7.2018

Mountain Buggy Duet 3.0

Olin jo aikoja sitten päättänyt, että jos joskus vielä vauvan saan, niin haluan rattaat, joihin saa kiinnitettyä myös auton turvakaukalon.
Kun selvisi, että on tuplat tulossa, aloitin kunnon googlailut tuplarattaista, joissa tuo mahdollisuus on.
Lisäksi mulla oli kriteereinä:
- kääntyvät etupyörät, jotka saa lukittua
- kevyet, joilla pääsee jokaisessa maastossa
- mahdollisimman kapeat, että mahtuu kaikista ovista sekä hissiin
- helposti kasaan taitettavat ja mahdollisimman pienen tilan vievät
- käännettävä työntöaisa tai istuinosa
- hyvä tavaransäilytystila
- ´´kevyt`` jarru (Kevinillä käytössä olleissa oli niin jäykkä jarru, että varpaat mustelmilla sai runnoa) ja plussaa käsijarrusta
- helposti irrotettava ja mukaan otettava vaunukoppa

Aika pian löysin Mountain Buggy Duet tuplarattaat ja tutkin niiden ominaisuuksia ja vertasin omiin kriteereihin. Niistä ei puuttunut oikeastaan kuin tuo käännettävä työntöaisa tai istuinosa, muuten kaikki kohdat täyttyivät.Seuraavaksi selvitin, mitkä turvakaukalot niihin käy ja satuinkin löytämään todella edullisesti toisilla tuplilla käytetyt Maxi-Cosin kaukalot telakoineen. Adapterit, jotka heiltä saatiin mukana ei vaan käyneet, koska heidän adapterit taisi olla Indie twin rattaisiin, joten piti sitten ostaa erikseen juuri mountain buggyihin sopivat adapterit.
Kaukaloita ei mahdu kiinnittämään vierekkäin, vaan ne kuuluu laittaa eri korkeuksille.
Rattaiden ostoa lykättiin mahdollisimman pitkään, etteivät pyöri muutossa tiellä, joten ehdin myös hyvin lukemaan lisää kokemuksia niistä ja järestään kaikki mitä minun silmiin osui, oli kehuja.

Muuton jälkeen sitten mentiin ostamaan rattaita. Liikkeessä vielä pohdin otetaanko me niihin kovat vaunukopat vai pehmeät kantokassit.
Halusin tosiaan, että kopat on helppo ottaa mukaan, jos vauvat vaikka nukkuvat niissä eikä voi jättää rattaisiin.
Olin itse ostamassa pehmeinä, mutta myyjä sitten puhutti, että kyllä noissa kovissa vaunukopissakin on kantohihnat, että on helppo napata mukaan ja ne voi laittaa rattaiden istuinosan päälle. Lisäksi kopan saa kiinnitettyä kummin päin vain runkoon ja siinä on helppo kaltevuuden säätö, jos sattuu olemaan refluksi lapsi.
No, otimme sitten kaksi pakkausta niitä ja kotona todettiin, ettei myyjällä ollut hajuakaan tuotteesta.

Sen kopan siis voi kasata kahdella eri tavalla - joko tasaiseksi tai hieman kaltevaksi, mutta sitä muutosta varten on purettava se koko koppa.
Kopan saa rattaiden runkoon kiinni vain yhdellä tavalla, mutta pakkauksessa tulee mukana tarvikkeet, että kopan saa muutettua ns. sitterin malliseksi ´´f2f istuin``, jolloin lapsen kasvot ovat työntäjään päin, ratasosassa kun kasvot ovat menosuuntaan päin.
Ja erillisiä kantokahvoja noissa kopissa ei ole, mutta kuulemma siitä kuomusta voi sitten kantaa...
Vaunukoppia ei myöskään voi laittaa rattaiden istuinosien päälle vaan ne on ensin irrotettava ja sitten adaptereilla kiinnitettävä pelkät kopat.


Sitten välihuomiona: Mountain Buggyn oma sadesuoja ei käy vaunukoppia käytettäessä, ainoastaan rattaina käytettäessä. Itse kyselin suosituksia, että mikä sopii ja kuulemma bumbleride Indie twin kahden kopan sadesuoja sopii näihin. Sen itsekin tilasin, mutta en ole vielä kokeilemaan päässyt.

Me sitten tosiaan vietiin ne kovat vaunukopat takaisin liikkeeseen, josta ne ostettiin ja kerrottiin, ettei myyjä ollut perehtynyt tuotteeseen, joten valheellisen tiedon mukaan ostimme ne ja nyt vaadimme vaihtoa niihin pehmeisiin kantokasseihin, jotka alun perin olisimme ostaneetkin. Onneksi tämä onnistui ja väliraha palautuu tililleni parissa päivässä.
(vaunukoppa reilu 200€/kpl, kantokassi n.90€/kpl)
Nämä pehmeät kantokassit laitetaan tosiaan siis rattaiden istuinosien päälle, istuimet vaan lasketaan täysin makuuasentoon tietysti.
Kasseissa on kahdella vetoketjulla aukeava päällinen sekä omat kuomut. Kassien sivuissa on klipsit, joilla kassin saa lukittua runkoon varuiksi, ettei esim. alamäessä lähde valumaan, vaikka on muutenkin tosi tiiviisti kyllä.
Kun Rattaidenkin kuomun avaa, on vauva tosi hyvässä suojassa ja rattaiden kuomussa on näppärä kurkistusluukku. Halutessaan avaramman version, voi myös ottaa rattaiden kuomut pois ja tarvittaessa laittaa vaikka verhot kassien kuomuihin.
Kassit ovat todella kevyet ja niissä on hyvät kantokahvat. Pohja on kova ja sen verran paksu, ettei istuinosien vöitäkään tarvinnut purkaa alta pois.
Kantokassi on myös leveämpi, kuin kova vaunukoppa ja miellän sen itse jotenkin paljon mukavammaksi kaikin puolin.

Se ottaako kovalla kopalla vai pehmeällä kassilla on ihan siitä kiinni, mitä itse haluaa ja minkä kokee itselle hyödyllisimmäksi, en siis missään nimessä väitä kovia koppia huonoiksi, ainoastaan epäkäytännöllisiksi juuri meidän käyttöön. Ja se f2f istuin on varmasti näppärä siinä kohtaa, kun vauva ei enää oikein viihdy vaunuissa maaten, mutta ei voi antaa rattaissakaan vielä istua, mutta se on sen verran lyhyt aika ja selvisin siitä jo yhden lapsen kanssa, niin en usko että liikkumisemme on tälläkään kertaa siitä kiinni.Lisäksihän näitä voi muokata ja käyttömahdollisuudet on laajat, voi pitää esim. isommalle lapselle istuinosaa ja vauvalle vaunukoppa/kassi/turvakaukalo. Tai mitä tahansa toiselle puolelle ja toiselle puolen voi ostaa lisää kuljetus/säilytys tilaa sivukorilla.Loppuun vielä vinkki, että YouTubesta löytyy parhaat ohjeet mountain buggyjen eri osien kasailuihin ja kiinnittämisiin, sillä mukana tulevat paperiohjeet on välillä aika harhaan johtavia ja epäselviä ja voisin kuvitella, että helpomminkin kasattavia vempeleitä on, että kyllä noiden kanssa on monet tuskan hiet valutettu! Mutta kun muutaman kerran tuskailee, niin sitten toki onnistuu jo näppärämmin kun tietää mitä tekee.
Muuta huonoa en vielä rattaista keksi, plussaa sen sijaan on paljon:

+ valmiina kiinni oleva pullopussi
+ helposti käytettävä jalkajarru, käsijarru sekä lisäksi varmistukseksi rannehihna
+ kääntyvät (lukittavat) etupyörät - kääntyy älyttömän näppärästi
+ todella kevyet! ja kapeat (normi yksösrattaiden levyiset n.65cm)
+ helppo ja portaaton istuinten kaltevuuden säätö
+ muokattavuus (adaptereilla mahdollisuus kiinnittää mm. turvakaukalo)
+ helposti kasaan taitettavat ja menee pieneen tilaan


Jos heräsi jotain kysymyksiä, niin laittakaa ihmeessä kommenttia; vastaan mielelläni kykyjeni mukaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥